Ph Lindh stipendiater

Till minnet av Per Hilding Lindh, signaturen Ph i Hudiksvalls Tidning i många år och aktiv i bygden, har en stiftelse bildats som delar ut ett stipendium varje midsommarafton på forngården i Fränö. Här en förteckning vilka som fått dessa.

Ph-Lindh-stipendiater genom åren från starten 1992

• 1992  Håkan Frank, för arbetet med  Forsamålet och Lunds Hem- och skolaförening för framgångsrikt samarbete mellan skola och föräldrar
  • 1993  Gereon Gustafsson, Helmer Söderbäck och Ture Sandberg  för  Forsa och Högs Kyrkobok   samt Trogsta skolas intresseförening för arbetet med Trogstagården
  • 1994  Skålladalens byalag för bevarandet av Matnäs skola och Forsa IF orienteringsungdomar uppmuntringsstipendium
  • 1995  Ingemar och Sally Eklind för filmdokumentation av  personer och verksamheter i bygden
  • 1996  Bygdegården i Klångsta, viktig samlingslokal i bygden  samt Turistforum  Erik Jonsson, Leif Johansson och Annika Stenberg för satsning på turism i Forsa.
  • 1997  Bruno Frank för arbete med kulturhistoria i Näsviken,  och Saronförsamlingen  för barn och ungdomsarbete
  • 1998  Vailet Niklasson Forsa folkdanslag för mångårigt engagerat ledarskap samt Erik Jonsson för engagerad idrottsledargärning  i Näsvikens IK och Tage Eriksson Sörforsa för  arbete som ledare för pensionärsgymnastik  i många år.
  • 1999  Forsa Fiskevårdförening för arbetet med förbättrade fiskevatten
  • 2000  Anna Maria Mikaelsson skidåkare uppmuntringsstipendium, och Forsa friluftsfrämjande för deras arbete med hälsofrämjande vandringar m m
  • 2001  Gereon Gustafsson för fullföljande av kyrkoboken och Barbro Skalman byggnadsvårdare på hälsingegård
  • 2002  Calle Berlin, fotoentusiast med känsla för bygden och Mats Johansson fotbollsledare i Forsa IF.
  • 2003  Forsa kyrkokör för flitig, kvalificerad körsång, och Bosse Holmberg för visionära satsningar
  • 2004  Vävföreningen Freja för arbete med väv och textiltraditionen, och Anna Kajsa Nilsson för dokumentation av bygden och dess historia.
  • 2005  Anders Skalman och Göte Nilsson pistolskytte och svartkrutsentusiaster  samt Bio Kontrast för mångårig kulturell gärning med kvalitetsfilm.
  • 2006  Anneli Lindström och Maria Blank sångfåglar i Forsa kyrkokör m m samt Stig H Johansson världsledande travtränare och ambassadör för Forsabygden
  • 2007  Björn Lundén driftig, okonventionell företagare i Näsviken och Sonja Högström för sitt arbete för de äldre i Forsabygden.
  • 2008  Gerd Munter värdefull kraft i kyrkoarbetet m m  och Nils Grundström .eldsjäl under årtionden inom hembygdsföreningen
  • 2009  Cia Olsson revyskådespelare, manusförfattare och glädjespridare m m och Gösta Svensson musikalisk storhet utöver det vanliga
  • 2010  Leif Bylars mångsidig eldsjäl inom bl a Forsa OK och Gun Britt Rotter glädjespridare med sång och musik inte minst bland de äldre.
  • 2011  Sigurd Melin, uppfinningsrik, uthållig  eldsjäl inom Dellenbanan samt Henrik  och Ellinor Numelin för ledarskap med barn o ungdom i Forsa folkdanslag.
  • 2012  Marta Walin och Sven Olov Snell, för engagerat arbete med Handelsträdgård i Näsviken resp Sörforsa.
  • 2013  Olle Rask för uthålligt arbete med fina skidspår i Trogstadalen  och Lars Göran Persson för ledarskap inom Forsa IF
  • 2014 Kristofer Sundman för uppskattat musikledarskap i bl a kyrkokören  och Monica Lind för hängiven miljöforskning  kring bla Forsasjöarna
  • 2015 Hans Åke Persson för Skållaboken m m och  Röda Korset/Kupan i Sörforsa för social verksamhet och hjälparbete.
  • 2016 Mary Hägg, Sörviksta för drivkraft och entreprenöranda  samt Bonny Sjöblom, Näsviken för årtionden av värdefull bilddokumentation.
  • 2017 Astrid Nilsson, Bäck för sitt engagerade arbete inom hembygdsrörelsen och sitt stora kunnande inom det textila området samt Jan-Åke Malmqvist, Fränö för ett uthålligt arbete för bygdens utveckling i många olika projekt.
  • 2018 Helena Persson Ovcina för framgångsrik utveckling av Berglocks Fårgård med bl a gårdsförsäljning av lokala mat- och hantverksprodukter, samt Thomas Norrman för mångårigt ledarskap inom Forsa scoutkår, där ett stort antal barn och ungdomar fostras i friluftsliv, miljötänk och samarbete.